Генконсульство Росії

Генконсульство Росії "виселили" з Сан-Франциско

Укрінформ
Генеральне консульство Росії в Сан-Франциско припинило роботу, будівлі перейшли під контроль США.

Про це повідомляє DW з посиланням на електронне послання Держдепартамента США. 

"Генеральне консульство Росії в Сан-Франциско припинило роботу. Будівлі дипустанови, а також торговельних представництв у Вашингтоні та Нью-Йорку перейшли під контроль США", - йдеться у повідомленні.

Об'єкти було проінспектовано, щоб підтвердити, що російська сторона "звільнила приміщення", наголосили в американському зовнішньополітичному відомстві. У МЗС Росії заходи, вжиті владою США, називають обшуком.

Читайте також: Торгпредство Росії у Вашингтоні перейшло під контроль США

Співробітник Держдепартаменту США, коментуючи версію Москви, пояснив, що американські офіційні особи просто супроводжували штат дипустанов і торговельних представництв при обході кімнат. "Звинувачення з боку російського уряду, включно з тим, що посадовці США погрожували виламати двері у згаданих приміщеннях або що ФБР зачищало їх, є неправдивими", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, напередодні з даху будівлі генконсульства РФ у Сан-Франциско йшов густий чорний дим, але пожежників у приміщення не пропустили, заявивши, що "дипломати просто спалюють певні речі у каміні".

У суботу під контроль США перейшли будівлі торгового представництва Росії у Вашингтоні та Нью-Йорку.

У п'ятницю, 1 вересня, влада США наказала закрити три російських дипломатичних об'єкти: генеральне консульство в Сан-Франциско, торгове представництво у Вашингтоні і його філію в Нью-Йорку. У Держдепартаменті відзначили, що дії США продиктовані необхідністю зрівняти кількість дипперсоналу після висилки сотень американських дипломатів з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-