У Китаї заборонили співати гімн на похоронах

У Китаї заборонили співати гімн на похоронах

Укрінформ
Найвищий законодавчий орган Китаю у п'ятницю ухвалив закон про державний гімн, що регламентує його використання. Згідно з документом гімн заборонено виконувати на похоронах, а також інших "непідходящих" заходах.

Про це повідомляє Сіньхуа.

"Незаконним вважатиметься використання державного гімну під час похоронів, "непідходящих" приватних заходів, у рекламі або в якості фонової музики у громадських місцях", - говориться в повідомленні.

У законі зазначається, що порушники, включаючи тих, хто зловмисно змінює текст або виконує державний гімн у спотвореній або нешанобливій манері, можуть бути затримані на строк до 15 діб або притягають до кримінальної відповідальності.

Використовувати пісню буде дозволено тільки на офіційних політичних зборах, включаючи церемонії відкриття і закриття сесій ВСНП, церемоніях конституційної присяги, підняття прапора, нагородження, на великих святах, пам'ятних урочистостях, заходах національного меморіального дня, важливих дипломатичних і великих спортивних заходи та ін.

Повідомляється, що державний гімн має бути включено у підручники для учнів початкової й середньої школи, також заохочується виконання гімну громадянами у відповідних обставинах для вираження патріотизму.

"Державний гімн відрізняється від інших пісень і є символом нашої країни. Цей закон дає змогу гарантувати, що люди серйозніше відноситимуться до виконання цієї пісні", - сказав відомий композитор Цзінь Фуцзай.

Новий закон набуде чинності 1 жовтня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-