У Польщі наполягають на репараціях від Німеччини за Другу світову

У Польщі наполягають на репараціях від Німеччини за Другу світову

Укрінформ
Польща повинна винести на порядок денний сплату Німеччиною репарацій за втрати країни у Другій світовій війні.

На цьому наголосив заступник міністра культури Польщі Ярослав Селлін, інформує Dziennik Gazeta Prawna.

“Варто самим розуміти й усвідомити це світу і німцям, наскільки значними були втрати (Польщі), представити це і намагатися отримати відшкодування, або принаймні винести це на порядок денний”,- заявив Селлін, додавши, що цим питанням не можна знехтувати.

Селлін зазначив, що до великої кількості польських жертв треба додати 3 млн польських євреїв, які були громадянами РП, а також величезні матеріальні втрати у зв'язку з шестирічною окупацією з 1939 року.

Читайте також: Польща має право на репарації від Німеччини за Другу світову – Шидло

Кілька днів тому глава польського уряду Беата Шидло також зазначила, що Польща має право вимагати від Німеччини репарації за збитки, завдані під час Другої світової війни.

У 1953 році комуністична Польща визнала, що Німеччина виконала усі свої зобов'язання щодо РП і ухвалила рішення відмовитися від сплати Німеччиною репарацій. В 2004 році уряд Польщі підтвердив це рішення. У серпні цього року  депутат правлячої коаліції Аркадіуш Мулярчик звернувся до аналітичного бюро Сейму РП з питанням, чи Польща зараз може вимагати від Німеччиною сплати репарацій.

Фото: Polskie Radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-