Додона вимагають притягнути до кримінальної відповідальності за держзраду

Додона вимагають притягнути до кримінальної відповідальності за держзраду

Укрінформ
Молдавська опозиційна партія "Дія і солідарність"  звернулася до Генпрокуратури з позовом про притягнення до кримінальної відповідальності президента країни Ігоря Додона "за просування інтересів Російської Федерації та держзраду".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Порушивши положення Конституції та клятву, дану при вступі до посади президента Молдови, громадянин Ігор Додон відкрито просуває інтереси іншої держави - Російської Федерації. Вітання лідера самопроголошеної Придністровської Молдавської республіки Вадима Красносельського "з переконливою перемогою" на так званих виборах "президента ПМР", його прагнення нагородити придністровських і російських миротворців державними нагородами Модови, а також намір брати участь у заходах з нагоди 25-ї річниці миротворчої місії на Дністрі є грубим порушенням статусу президента, як гаранта Конституції, суверенітету і територіальної цілісності держави", - йдеться у позові.

Читайте також: Прем'єр і спікер Молдови не хочуть розглядати визнання Рогозіна персоною нон грата

Підкреслюється також, що "своїми діями президент Ігор Додон сприяє роз'єднанню у суспільстві за етнічними, мовними та релігійними критеріями".

Лист з аналогічним змістом направлено також на адресу парламенту Республіки Молдова.

В адміністрації президента поки що ніяк не прокоментували звернення партії "Дія і солідарність" (голова - колишній кандидат у президенти Молдови, екс-міністр освіти Мая Санду).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-