Прем'єр і спікер Молдови не хочуть розглядати визнання Рогозіна персоною нон грата

Прем'єр і спікер Молдови не хочуть розглядати визнання Рогозіна персоною нон грата

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Андріан Канду і прем'єр-міністр Павло Філіпп відмовилися брати участь у засіданні Вищої Ради безпеки, на якому президент Ігор Додон планує обговорити питання про визнання персоною нон грата віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми (спікер і прем'єр - ред.) прийняли рішення не брати участі в засіданні Радбезу. Визнання того чи іншого політика персоною нон грата - прерогатива уряду, а не президента. Включення до порядку денного Вищої Ради безпеки питання про визнання персоною нон грата - це провокація. Ми не хочемо перетворити Вищу Раду безпеки на інструмент геополітичної конфронтації. Є багато інших питань, які необхідно включити до порядку денного», - заявив спікер.

При цьому він підкреслив, що не йдеться про бойкот засідань Вищої Ради безпеки. Прем'єр і спікер, за словами Канду, не братимуть участі в засіданнях, поки до порядку денного не будуть включені питання, безпосередньо пов'язані з питаннями безпеки країни.

Читайте також: Додон про виведення російських військ із Придністров'я: Це порожній піар-хід

Як повідомляв Укрінформ, раніше уряд Молдови визнав персоною нон грата віце-прем'єра Росії, спецпредставника президента РФ по Придністров'ю Дмитра Рогозіна за образливі висловлювання на адресу керівництва Молдови та її громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-