Додон про виведення російських військ із Придністров'я: Це порожній піар-хід

Додон про виведення російських військ із Придністров'я: Це порожній піар-хід

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон вважає, що виведення російських військ із Придністров'я можливе лише після політичного врегулювання Придністровського конфлікту.

Так він прокоментував у Facebook звернення представника Молдови в ООН з проханням включити до порядку денного Генеральної асамблеї питання про повне виведення російських військ з Придністров'я.

"Потрібно окремо розглядати миротворчу операцію, яка з досвіду останніх 25 років є успішною й має бути продовжена, і знаходження військової бази, вивезення якої можливе при політичному рішенні конфлікту. Всі це добре розуміють. Ми вважаємо, що це порожній піар-хід", - написав Додон.

Він назвав звернення представника Молдови в ООН "пусканням пилу в очі західним кураторам і ляльководам", порекомендувавши "уряду зосередитися на конкретних кроках щодо відновлення довіри між Тирасполем і Кишиневом, рішення поточних проблем людей з обох берегів Дністра і відновлення переговорного процесу у форматі "5+2".

Читайте також: Бесеску: Рогозін - один з найбільш боягузливих політиків

Як повідомляв Укрінформ, напередодні представник Молдови при ООН Віктор  Морару оприлюднив текст листа-звернення з проханням включити до порядку денного 72-ї сесії Генеральної асамблеї питання про повний вивід російських військових з Придністров'я.

Нині на території невизнаного Придністров'я розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1500 військовослужбовців), а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району ще з радянських часів зберігаються понад 20 тисяч тонн боєприпасів, авіаційних снарядів і бомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-