The Telegraph показав знімки ГРУшників – організаторів путчу в Чорногорії

The Telegraph показав знімки ГРУшників – організаторів путчу в Чорногорії

Фото
Укрінформ
У мережі з’явилися фотографії ймовірних організаторів спроби державного перевороту в Чорногорії у жовтні минулого року.

Відповідні знімки опублікувало британське видання The Telegraph.

"На фотографіях, отриманих європейськими спецслужбами, ймовірно, зафіксовані два офіцери ГРУ Росії під час візиту до Балкан – Едуард Шишмаков та Володимир Попов", - йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що підозрювані стежили за чоловіком, якого вони найняли, щоб організувати повалення уряду Чорногорії.

Офіцери ГРУ РФ Едуард Шишмаков (1) і Володимир Попов (2)

Як повідомляється, Попов і Шишмаков найняли представника антизахідного руху Александра Сінджеліча, який в минулому хвалився своїми зв'язками з міністерством оборони Росії. На одній з фотографій також зафіксований момент розмови Шишмакова із ним.

Після провалу спроби перевороту Сінджеліч став свідком обвинувачення і його свідчення стануть ключовою частиною судового процесу.

Вважається, що знімки були зроблені в парку в Белграді у час невдалого державного перевороту і є ключовою частиною доказів, які, за словами прокурорів, пов'язують спробу перевороту із російськими "державними органами".

Читайте також: Чорногорія починає суд над підозрюваними у спробі державного перевороту

Відомо також, що у 2014 році Шишмаков був знятий з посади заступника військового аташе Росії в Польщі після того, як поляки викрили його в шпигунстві.

На Балкани чоловік подорожував за паспортом, оформленим на прізвище Широков, який, за словами прокуратури Чорногорії, міг лише бути виданий офіційним російським органом влади.

Едуард Шишмаков (1) і Олександр Сінджеліч (2)

У свою чергу Кремль рішуче заперечує будь-яку причетність до перевороту в Чорногорії, а двоє проросійських опозиційних лідерів серед підсудних стверджують, що переворот був фальшивим, щоб дискредитувати їх.

Проте, як пише видання, британські і американські чиновники вважають, що змова мала високу підтримку з боку Росії та була одним з найбільш зухвалих прикладів спроб Кремля підірвати європейські демократії.

Минулої осені в Чорногорії викрили спробу державного перевороту, яку організовували громадяни Росії, з метою озброєною силою скинути прозахідний уряд Чорногорії в день парламентських виборів 16 жовтня і зірвати вступ країни до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-