Чорногорія починає суд над підозрюваними у спробі державного перевороту

Чорногорія починає суд над підозрюваними у спробі державного перевороту

Укрінформ
Верховний суд у столиці Чорногорії Подгориці у середу, 19 липня, розпочинає засідання у справі про спробу перевороту під час парламентських виборів у країні у жовтні минулого року. 

Про це повідомляє Balkan Insight.

"Серед обвинувачених - двоє опозиційних лідерів Чорногорії - Андрій Мандич і Мілан Кнєжевич, двоє росіян - Едуард Шишмаков і Володимир Попов - та дев'ятеро громадян Сербії", - йдеться у повідомленні.

Обидва політики Чорногорії звинувачуються в "злочинному зв'язку" з метою "вчинення терористичних актів" та підриві конституційного ладу. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Самі лідери опозиції заявили, що зіткнулися з політичним переслідуванням. 

У свою чергу суд над двома громадянами Росії, Шишмаковим та Поповим, проходитиме заочно. Чоловіків звинувачують у скоєнні різного роду кримінальних злочинах, тероризмі та актах проти конституційного ладу в Чорногорії.

За словами спеціального прокурора з питань організованої злочинності Mілівоє Катніча, у спробі  державного перевороту були задіяні "російські державні органи".

Зазначається, що судовий процес, який розпочинається у середу та триватиме у четвер і п'ятницю, транслюватиметься у прямому ефірі. Це вперше, коли камерам дозволили знімати у залі судових засідань.

Читайте також: Екс-президенти Польщі заявили про початок диктатури у країні

Минулої осені в Чорногорії викрили спробу державного перевороту, яку організовували громадяни Росії, з метою збройною силою скинути прозахідний уряд Чорногорії і зірвати її вступ до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-