Напередодні навчань

Напередодні навчань "Запад-2017" США направили до Литви сім винищувачів

Укрінформ
Напередодні російсько-білоруських військових навчань "Запад-2017" США зміцнюють місію повітряної поліції країн Балтії, направивши до Литви сім винищувачів.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на Міноборони Литви.

"У Міністерстві оборони підтвердили, що на авіабазі ВПС Литви в Шяуляї у вівторок здійснили посадку сім винищувачів F-15C Eagle США", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що останні два роки місію з Литви зазвичай здійснювали чотири союзницькі винищувачі. У місії братиме участь приблизно 140 військовослужбовців, які прибули з бази США у Великій Британії. Вони змінять контингент ВПС Польщі, який охороняв повітряний простір Балтії чотири місяці. Американські військові братимуть участь у місії повітряної поліції НАТО в країнах Балтії вп'яте.

Місія укріплена за два тижні до початку російсько-білоруських військових навчань "Запад-2017". Мінськ стверджує, що в них буде задіяно 12700 військовослужбовців. Литовські представники вважають, що ця цифра штучно занижена завдяки тому, що навчання поділено на окремі частини, і стверджують, що реальна цифра може дорівнювати 100 тисяч.

Литовська військова розвідка стверджує, що в сценарії навчань "Запад-2017", очевидно, буде передбачений збройний конфлікт з НАТО, не виключається вірогідність навмисних або випадкових інцидентів.

Читайте також: Запад-2017: у білоруському Генштабі повторили мантру про "оборонні навчання"

У прес-релізі Міноборони про прибуття винищувачів США не згадується, тільки зазначається, що таким чином США "демонструють непохитне зобов'язання НАТО забезпечувати безпеку Балтійських країн". Офіційна церемонія зміни контингенту в місії відбудеться в середу.

Раніше повідомлялося, що під час вересневих спільних навчань Білорусі і Росії "Запад-2017" США збільшать вдвічі кількість винищувачів місії повітряної поліції НАТО в Литві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-