Запад-2017: у білоруському Генштабі повторили мантру про

Запад-2017: у білоруському Генштабі повторили мантру про "оборонні навчання"

Укрінформ
Начальник Генштабу Збройних сил Білорусі Олег Бєлоконєв відкидає заяви про те, що спільні білорусько-російські військові навчання "Захід-2017" можуть бути використані для нападу на Україну.

Про це він заявив 29 серпня в Мінську, повідомляє Радіо Свобода

"Це тенденційний і несерйозний висновок... Чотири тисячі вагонів, якими прибудуть російські війська, – це півтори мотострілкові дивізії, такими силами здійснити агресію та окупацію не можна. На такі речі здатний тільки параноїк і ненормальний авантюрист", – сказав Бєлоконєв.

Генерал запевнив, що до 30 вересня особовий склад, озброєння, військова і спеціальна техніка Збройних сил Білорусі повернуться в місця постійної дислокації, а угруповання військ Росії повернуться на свою територію.

Він додав, що маневри, які триватимуть від 14 до 20 серпня, – це навчання оборонного характеру, які підтверджують курс Білорусі на союзницькі відносини з Росією.

Читайте також: Запад-2017: Україна направить спостерігачів на навчання РФ і Білорусі

Білорусь при цьому, за словами Бєлоконєва, виконує всі зобов’язання в рамках міжнародних договорів у рамках ООН та ОБСЄ і запросила міжнародних спостерігачів – загалом понад 80 осіб.

Країни-сусіди Білорусі, серед них держави Балтії і Україна, непокояться, що Росія може використати навчання "Запад-2017" для агресивної розбудови своєї військової присутності в регіоні, на східному фланзі НАТО, і перетворити Білорусь на плацдарм для можливого наступу на Україну. Росія відкидає такі побоювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-