Запад-2017: Україна направить спостерігачів на навчання РФ і Білорусі

Запад-2017: Україна направить спостерігачів на навчання РФ і Білорусі

Укрінформ
У період з 16 по 20 вересня за ходом російсько-білоруських навчань "Запад 2017" спостерігатимуть двоє українських верифікаторів.

Про це інформує прес-служба Генштабу Збройних Сил України. 

"Українська сторона підтверджує факт запрошення представників України для спостереження за ходом військових навчань "Запад 2017", які мають відбутися на території Республіки Білорусь за участю військ Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Окрім України, запрошення до спостереження за навчаннями отримали Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Швеція та Естонія.

"Відповідно до положень Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки Україна отримала від Республіки Білорусь офіційне запрошення до участі двох представників Збройних Сил України у спостереженні за військовою діяльністю під час проведення етапу практичних дій військ (сил) у рамках Спільного стратегічного навчання "Запад-2017" на території Республіки Білорусь у період 16 – 20.09.2017", - зазначили у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Запад-2017: Турчинов вважає, що РФ опрацьовуватиме варіанти збройної протидії Заходу

Як повідомляв Укрінформ, східноєвропейські країни НАТО і Україна висловлювали занепокоєння з приводу запланованих Росією на вересень військових навчань, не виключаючи, що вони можуть бути використані для провокацій проти сусідів. Деякі політики і військові зазначали, що до навчань "Запад-2017" може бути залучено до 100 тисяч людей і що вони можуть бути використані як ширма для розміщення в Білорусі російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-