Президент Франції взяв собаку з притулку

Президент Франції взяв собаку з притулку

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон і його дружина Брижит узяли з притулку собаку, якого назвали Немо - на честь героя творів Жуля Верна.

Про це повідомляє радіо RFI з посиланням на Le Figaro.

За словами глави притулку для тварин Наташі Аррі, вони підібрали для президентського подружжя чорного пса (помісь лабрадора і грифона) на ім'я Марен, якого колишні господарі кинули в місті Тюлль. Псові від одного до двох років. 

Марен сподобався президентові з першого погляду, але він вирішив дати йому іншу кличку - Немо, оскільки, як пояснили в Єлисейському палаці, обожнює роман Жуля Верна «Двадцять тисяч льє під водою». А ще тому, що цього року домашнім вихованцям у Франції прийнято давати клички на «н». 

У притулку розповіли, що Макрон виплатив за Немо необхідні 250 євро, не захотівши прийняти собаку в подарунок.

Попередньому президентові Франції Франсуа Олланду цуценя чорного лабрадора подарувала Федерація французьких ветеранів Монреаля на Різдво в 2014 році. Собака по кличці Філае досі живе з Олландом, який навіть іноді сам його вигулює.

Читайте також: Elle з інтерв'ю дружини Макрона побив рекорд продажів

Варто зазначити, що ось уже півстоліття всі французькі президенти заводять собак, які живуть з ними в Єлисейському палаці. Багато хто вибирав лабрадорів.

Фото: BBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-