Лейбористи хочуть, щоб Британія залишилась на єдиному ринку ЄС попри Brexit

Лейбористи хочуть, щоб Британія залишилась на єдиному ринку ЄС попри Brexit

Укрінформ
Опозиційна Лейбористська партія Великої Британії хотіла б, щоб країна в найближчому майбутньому не залишала єдиний європейський ринок і митний союз, незважаючи на Brexit.

Про це повідомляє у неділю Радіо Свобода.

"У партії заявили, що пропонуватимуть, щоб Британія зберегла ті ж «базові» відносини з ЄС під час перехідного періоду після планованого виходу країни з Європейського Союзу у березні 2019 року. Після того будуть відкриті всі можливості, сказав речник партії, який відмовився називати своє ім’я", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Франкфурт сподівається на десятки тисяч нових робочих місць через Brexit

Речник підтвердив інформацію в статті газети Guardian, в якій йшлося про те, що експерт лейбористів із Brexit Кейр Стармер підтримав «продовження участі у єдиному ринку ЄС після березня 2019 року».

Така пропозиція буде альтернативою до політики, озвученої консервативним урядом прем’єра Терези Мей, що виступає за чіткий розрив із ЄС.

Британія і ЄС мають домовитися про умови виходу до 2019 року. Якщо угоду не укладуть, торговельні відносини будуть регулюватися правилами Світової організації торгівлі, що дозволить обом сторонам запроваджувати тарифи і митні перевірки товарів і послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-