Інтерпол скасував

Інтерпол скасував "червону картку" для німецько-турецького письменника

Укрінформ
Заарештований наприкінці минулого тижня у іспанській Гранаді та випущений незабаром під підписку про невиїзд німецький громадянин, письменник турецького походження Доган Аханлі, можливо, зможе повернутися додому, до ФРН.

Про це повідомляє журнал Spiegel.

"Письменник з Кельна Доган Аханлі, можливо, незабаром зможе залишити Іспанію і повернутися до Німеччини", - повідомляє видання.

Як стало відомо журналу з "добре поінформованих урядових джерел", Інтерпол анулював "червону картку" щодо Аханлі, що дає йому право залишити країну.

Однак, іспанська сторона поки не висловилася з цього приводу.

Читайте також: Німецького письменника, заарештованого в Іспанії, відпущено під підписку про невиїзд

Раніше саме за вказівкою Інтерполу іспанська поліція заарештувала письменника, який був оголошений у міжнародний розшук турецькою стороною.

Затримання громадянина ФРН викликало сувору критику офіційного Берліна. Канцлер Ангела Меркель заявила, що Анкара використовує Інтерпол у своїх політичних цілях. Глава МЗС Зігмар Габріель особисто телефонував іспанському колезі і просив, щоб письменника звільнили. У Німеччині переконані, що його переслідування є абсолютно політично мотивованим.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 60-річний Аханлі, що живе вже 25 років у Кельні і має з 2001 року лише громадянство ФРН, був заарештований у номері готелю в Гранаді, де перебував на відпочинку. У своїх книгах Аханлі пише в основному про геноцид вірмен турками понад 100 років тому і критикує у публікаціях сьогоднішню ситуацію з правами людини в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-