Єврокомісар Еттінгер закликає дати Туреччині більше грошей на біженців

Єврокомісар Еттінгер закликає дати Туреччині більше грошей на біженців

Укрінформ
Комісар ЄС з питань бюджету Гюнтер Еттінгер наполягає на тому, що Євросоюз має не зволікати із виділенням обіцяних Туреччині грошей у рамках угоди щодо біженців.

Про його позицію пише німецьке видання Spiegel. 

"Члени (ЄС) мають профінансувати 2 мільярди (євро) плюс Х", - цитує журнал єврокомісара.

Еттінгер наголошує, що Європа повинна виконувати свої зобов'язання. Згідно з ними, Брюссель обіцяв виділити Анкарі до 2018 року в цілому 6 млрд євро для того, щоб Туреччина могла розмістити та облаштувати на своїй території біженців, зокрема, із Сирії.

Перший транш у розмірі 3 млрд євро (з яких частка ФРН - 500 млн євро) розрахований на 2016-2017 роки і має бути повністю наданий до кінця цього року, 300 млн євро другого траншу вже підготовані для переказу. Еттінгер наполягає на тому, що решта суми також має бути виплачена і закликає продовжити дію домовленості.

Читайте також: Мусульмани добре інтегруються в Німеччині, але стають об'єктами упереджень

Однак, за повідомленнями ЗМІ, дедалі голосніше лунають голоси європейців про те, що угода від березня 2016 року не працює на повну силу. У Німеччині, наприклад, скаржаться, що на одного депортованого з ЄС до Туреччини біженця припадає більше ніж 5 прийнятих, тоді як за договором з Анкарою співвідношення повинне бути "один до одного". Крім того, у Берліні вважають, що з виходом Великої Британії з ЄС саме ФРН доведеться додатково розщедритися на операцію із Туреччиною. До того ж, останнім часом у Німеччині стало більше критиків Туреччини як країни з дедалі авторитарнішим режимом з огляду на напружені відносини між країнами. Деякі політики ФРН вважають за доцільне скоротити допомогу Туреччині у рамках переговорів щодо її членства у ЄС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-