США не видаватимуть білорусам візи в Росії

США не видаватимуть білорусам візи в Росії

Укрінформ
Посольство США в Москві і консульство в Санкт-Петербурзі скасовують приймання заяв на отримання віз від громадян Республіки Білорусь.

Про це повідомляється у понеділок на сайті посольства і консульства США в Російській Федерації.

"Співбесіди для громадян Республіки Білорусь, які подали заяву на неімміграційну візу США і вже сплатили консульський збір, будуть перепризначені. Ми рекомендуємо громадянам Республіки Білорусь звернутися для проходження співбесід для отримання неімміграційних віз у посольства США у Варшаві, Києві або Вільнюсі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, посольство США в понеділок оголосило, що з 23 серпня призупиняє процедуру видачі неімміграційних віз по всій РФ у зв'язку із заходами, вжитими Росією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в Росії.

1 вересня 2017 року ця процедура відновиться в Москві. Процедура видачі неімміграційних віз у консульствах США в Росії буде призупинена на невизначений термін.

Читайте також: США припиняють видачу віз у Росії

Росія 28 липня вимагала, щоб США до 1 вересня скоротили кількість працюючих в РФ дипломатів і технічних співробітників. Росія також заборонила посольству США користуватися складськими приміщеннями в Москві і дачею в Срібному бору.

У МЗС РФ пов'язали рішення з новим законом про санкції проти Росії.

30 липня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росію мають покинути 755 працівників американських дипмісій.

У свою чергу президент США Дональд Трамп пообіцяв відповісти на рішення РФ про скорочення кількості американських дипломатів до 1 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-