Прем'єр Туреччини прокоментували ймовірність військової операції в Сирії

Прем'єр Туреччини прокоментували ймовірність військової операції в Сирії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим прокоментував вірогідність операції за участю ЗС Туреччини в Сирії, зокрема в районах Ідліб і Афрін.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

За словами турецького прем'єра, сьогодні ситуація в цих районах Сирії вельми заплутана.

«Не зрозуміло, хто, де і що контролює. На жаль, терористи передають один одному контроль над окремими територіями. У наявності повна відсутність стабільності. Страждає від того, що відбувається, місцеве населення, а також Туреччина», - сказав Йилдирим журналістам перед вильотом до Сінгапуру.

Глава турецького уряду привернув увагу до тієї обставини, що зони напруженості на півночі Сирії прилягають безпосередньо до території Туреччини

«Буквально напередодні під час спроби незаконного перетину сирійсько-турецького кордону було затримано 5 терористів ІДІЛ», - констатував Йилдирим.

Прем'єр підкреслив, що Анкара, як і раніше, без зволікання дасть найрішучішу відповідь на будь-які погрози.

Глава турецького уряду назвав також «абсолютно нормальними» візити військових делегацій і високопоставлених політиків з Ірану, Росії і ряду інших країн до Анкари. 

Читайте також: В Іспанії заарештували німецького письменника з ПЕН-клубу

«У наявності спільні кроки із забезпечення довгострокового миру в Сирії. Проводяться переговори в Астані. Робимо також дії в зв'язці з силами міжнародної коаліції. Туреччина прагне забезпечити довгостроковість режиму припинення вогню, принести мир на землі Сирії», - пояснив Йилдирим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-