Поставлена крапка в справі швейцарського шпигуна в Німеччині

Поставлена крапка в справі швейцарського шпигуна в Німеччині

Укрінформ
Генпрокуратура ФРН висунула обвинувачення в шпигунській діяльності проти громадянина Швейцарії.

Про це в середу повідомляє прес-служба відомства

«Генеральна прокуратура висунула обвинувачення у верховному земельному суді Франкфурта-на-Майні проти 54-річного громадянина Швейцарії Даніеля М. за підозрою в агентурній діяльності на користь іноземної розвідки», — йдетьться в повідомленні.

Уточнюється, що обвинувачення висунуте ще 8 серпня.

Слідчі вважають, що Даніель М. з липня 2011 року по лютий 2015 року за завданням швейцарської розвідки вів спостереження за фінансовим відомством землі Північний Рейн-Вестфалія і його співробітниками. Його цікавила робота податкової і аудиторської служб, так звані диски з даними про податкових ухильників з Німеччини, які купував німецький уряд. 

Агент зібрав і передав особисті дані на трьох співробітників земельного відомства, отримавши за це винагороду у розмірі 13 тисяч євро. Встановлено також, що він передав 10 тисяч євро своєму помічникові в землі Гессен. Крім того, швейцарець мав свого інформатора у фінансовому відомстві Північного Рейну-Вестфалії і передавав йому гроші від свого керівництва, 90 тисяч євро, проте частину цих коштів привласнив собі, поділившись з гессенським колегою. 

Читайте також: Шпигуни КНДР, які "погоріли" на Південмаші, уже шість років сидять в Україні

Даніель М. з 28 квітня перебуває в попередньому висновку у ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-