Шпигуни КНДР, які

Шпигуни КНДР, які "погоріли" на Південмаші, уже шість років сидять в Україні

Укрінформ
Представники Північної Кореї, які в 2011 році намагалися отримати доступ до ракетних технологій виробничого об'єднання (ВО) "Південмаш", були заарештовані, досі відбувають покарання в Житомирській виправній колонії і це факт демонстрації реального ставлення України до питання нібито поставок технологій у Північну Корею.

Про це написав у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"З огляду на те, що проти Північної Кореї введено санкції на поставку ядерних і ракетних технологій, Україна не вела і не веде жодних переговорів і, тим більше, операцій з Північною Кореєю з цих питань. Знаючи це, представники Північної Кореї у 2011 році намагалися отримати доступ до технічної документації стосовно ракетних технологій ВО "Південмаш", проте були викриті співробітниками контррозвідки і відповідно до рішення Миколаївського апеляційного суду від 27.11.2011 отримали по 8 років позбавлення волі за шпигунство", - написав Геращенко.

Читайте також: Експерт NYT не вірить, що Україна поставляла двигуни КНДР

Він відзначив, що громадянин Північної Кореї Лю Рю Сонг Чель досі відбуває покарання в Житомирській виправній колонії номер 4. Лі Тхе Кіль відбуває покарання в Житомирській виправній колонії номер 8. До обох ув'язнених був застосований "Закон Савченко" і тому вони вийдуть на свободу 6 вересня 2018 року.

У зв'язку з цим, Геращенко вважає, що "факт затримання і притягнення до відповідальності громадян Північної Кореї за спробу доступу до секретних українських ракетних технологій і є факт демонстрації реального ставлення України до питання нібито поставок технологій до Північної Кореї".

Він нагадав, що газета The New York Times поширила неправдиву, маніпулятивну інформацію про те, що нібито Україна може бути причетна до поставок у Північну Корею ракетних технологій, що дало змогу їй створити балістичну ракету середньої дальності, яка здатна вражати цілі на острові Гуам, що є територією США.

Мета автора, на думку Геращенко, "напустити туману" і закинути американцям думку про те, що Україна робить недружні кроки по відношенню до США і, відповідно, не варто її підтримувати в її боротьбі проти Росії.

Як повідомляв Укрінформ, у відповідь на публікацію The New York Times секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не поставляла зброю і військові технології Північній Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-