Китай відмовився від вугілля, руди та морепродуктів із КНДР

Китай відмовився від вугілля, руди та морепродуктів із КНДР

Укрінформ
Міністерство торгівлі Китаю видало у понеділок розпорядження про заборону імпорту вугілля, залізної руди, свинцевих концентратів та руди, свинцю та морепродуктів з Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters.

"Заборона діятиме з вівторка, 15 серпня. Таким чином Пекін перейшов до запровадження санкцій Організації Об'єднаних Націй, оголошених раніше цього місяця", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, санкції ООН мають бути запроваджені через 30 днів після ухвалення резолюції.

Читайте також: КНДР викликала своїх послів у Пхеньян

На початку серпня члени Ради Безпеки ООН схвалили резолюцію, що передбачає запровадження додаткових санкцій проти КНДР. Нею передбачається ембарго на постачання з КНДР вугілля, заліза, свинцю і морепродуктів, що позбавить Пхеньян третини доходів від експорту, скоротивши його до двох мільярдів доларів. Також запроваджується заборона на збільшення кількості північнокорейських робітників у країнах-учасницях ООН, створення нових і розширення вже діючих спільних підприємств з КНДР.

Рада Безпеки ООН вже шість разів застосовувала санкції, які так і не змогли зупинити прагнення Північної Кореї розвивати і створювати ядерну зброю.

Ініціатором запровадження нових санкцій проти КНДР стали США у відповідь на два недавні запуски Пхеньяном міжконтинентальних балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-