У Німеччині певні, що надійно захистили свої вибори від хакерів

У Німеччині певні, що надійно захистили свої вибори від хакерів

Укрінформ
Вибори до Бундестагу, які відбудуться 24 вересня, досить захищені від зовнішніх атак хакерів, але соціальні медіа є певною небезпекою. 

Про це заявив федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер, повідомляє видання Westdeutsche Allgemeine Zeitung

"Атака у гіршому випадку може затримати публікацію попередніх результатів виборів", - сказав Заррайтер. 

Він зазначив, що результати з виборчих дільниць, як правило, передаються вище по ланцюжку і надходять врешті-решт у ЦВК у Вісбадені по закритій телефонній лінії у кодованому режимі. В електронному вигляді в Інтернеті публікуються вже перевірені ще раз дані по кожному округу. Відомство з проведення виборів тісно співпрацює з федеральним відомством по безпеці інформаційних технологій і відпрацьовує варіанти дій на випадок непередбачених ситуацій, наприклад, відключення енергії, додав федеральний уповноважений.

"Викликом" Заррайтер вважає соціальні медіа. Саме тут він бачить певну загрозу, оскільки, за його словами, на рішення виборців можуть серйозно вплинути фейкові новини. Зокрема, зазначив він, мова може йти про навіть таких "безневинних", як розміщені у мережі інформації про те, що виборчі дільниці в якомусь місці закрилися нібито вже о 16.00. Це може призвести до того, що люди вирішать, що вони вже запізнилися і просто не підуть голосувати, що зменшить явку, додав Заррайтер. ЦВК має намір відстежувати такі випадки та інформувати населення через свої доступні канали, зокрема, через Twitter. 

Читайте також: Меркель розпочала передвиборчий тур з Дортмунда

Як повідомили кореспондентові Укрінформу у секретаріаті Бундестагу, голосування проводитиметься 24 вересня з 8 години ранку до 18 години вечора. При цьому якщо на якихось дільницях утворюються до часу закриття черги, то люди зможуть віддати свої голоси навіть після вказаного часу. Крім того, у Німеччині існує можливість проголосувати поштою. Всі бюлетені перераховуються вручну, там унеможливлено "електронні підтасовування". Попередні результати будуть повідомлені вже через кілька годин, в ніч на 25 вересня, офіційні - 10 жовтня. ОБСЄ своїх спостерігачів на вибори направляти не мають наміру, оскільки повністю впевнена в їх чесності та прозорості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-