Меркель розпочала передвиборчий тур з Дортмунда

Меркель розпочала передвиборчий тур з Дортмунда

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель розпочала свій передвиборний тур за 6 тижнів до дня голосування, у суботу, відвідуванням Дортмунда.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Вибори ще не вирішені», - заявила вона у своєму виступі.

Незважаючи на те, що рейтинг блоку консервативних християнських партій – ХДС і ХСС – зараз найвищий і відрив від конкурентів великий, розслаблятися не варто.

В ході свого туру по країні глава Християнсько-демократичного союзу планує побувати у 50 пунктах.

Читайте також: Євросоюз впорається з удвічі більшими квотами на біженців - Меркель

Третього вересня мають відбутися перші і єдині теледебати Меркель і кандидата від Соціал-Демократичної партії Мартіном Шульцем, який веде свою кампанію вже багато тижнів, у той час як його основна конкурентка спокійно проводила відпустку в італійських Альпах.

В ході виступу в Дортмунді Меркель окремо зупинилася на автомобільній темі, згадала дизельний скандал, помітивши, що довіру до галузі «зруйновано заметанием сміття під килим». Меркель закликала автомобілебудівників виправити помилки і пообіцяла допомогу від держави.

Проведений минулого тижня опитування показало, що задоволеність німців роботою їх канцлера впала за місяць на цілих 10 процентних пунктів до 59%. Аналітики пояснюють це скандалами, сотрясающими автопром країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-