Криза навколо КНДР: Берлін закликає сісти за стіл переговорів

Криза навколо КНДР: Берлін закликає сісти за стіл переговорів

Укрінформ
Берлін вважає неприйнятним військове розв'язання кризи навколо КНДР і закликає всі зацікавлені сторони якнайшвидше сісти за стіл переговорів.

Про це заявили представники федерального уряду та МЗС Німеччини у п'ятницю на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На наш погляд, є тільки мирне врегулювання конфлікту в північній частині Тихоокеанського регіону. Воєнна ескалація конфлікту несе неймовірні ризики, і ясно одне - що вона не приведе до розв’язання», - заявив офіційний представник уряду Штефен Зайберт.

За його словами, потрібні наполегливі політичні і дипломатичні зусилля міжнародної спільноти і Радбезу ООН. Зайберт додав, що без ядерного озброєння КНДР до сьогоднішньої ситуації справа б не дійшла. Відповідальність лежить на Пхеньяні, і від нього залежить завершення цього протистояння. Уряд Німеччини вітає заклик Республіки Корея до діалогу, який поки що відкидає Північна Корея.

Читайте також: МЗС закликає Пхеньян виконувати резолюції Радбезу ООН

Офіційний представник МЗС Мартін Шефер повідомив, що в останні дні і тижні у відомстві проходять численні консультації, здійснюються інтенсивні контакти між урядом, МЗС і партнерами у Вашингтоні, Сеулі, Токіо і також Пекіні. Німеччина пропонує свою участь у зусиллях з врегулювання у рамках зусиль ЄС і закликає всіх до повернення за стіл переговорів і вирішити, як зараз подолати гостру фазу конфлікту. Берлін використовує для цього свій офіційний канал зв'язку з Пхеньяном - посольство ФРН там.

Події навколо Північної Кореї розгортаються за 10-12 тисяч кілометрів на схід від Берліна, оскільки ця криза стосується всіх, оскільки має потенціал величезного впливу не лише на Корею та регіон, але й на весь світ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-