Колумбійські бойовики можуть оголосити перемир'я на час візиту Папи Римського

Колумбійські бойовики можуть оголосити перемир'я на час візиту Папи Римського

Укрінформ
Колумбійські бойовики із марксистського угрупування ELN роздумують над оголошенням одностороннього припинення вогню на час візиту до країни глави римо-католицької церкви.

Про це розповів представник ELN Пабло Бельтран, повідомляє Reuters.

«Його святість Франциск – це Папа, який повернув церкву до турботи про бідну та виключену більшість. Він – прогресивний святий отець, і все, що ми, колумбійці, можемо зробити, аби прийняти його – це жест підтримки мирному процесу», - сказав Бельтран.

Читайте також: Католицька церква визнала блаженним архієпископа - борця проти Радянської влади

За його словами, ELN прагне домовитися із урядом Колумбії про взаємне припинення вогню, але у випадку провалу цих переговорів готове оголосити його в односторонньому порядку.

«Ми докладемо усіх зусиль, аби зробити це перемир'я двостороннім, однак, якщо це виявиться недосяжним, розглянемо можливість його одностороннього оголошення», - зазначив він.

Читайте також: Колумбійські бойовики запропонували уряду тримісячне припинення вогню

Reuters нагадує, що ELN налічує близько 2 тис членів і тривалий час вважалося терористичною організацією у США та ЄС. Однак, у лютому адміністрація чинного президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса розпочала офіційні перемовини із бойовиками, метою яких має стати припинення насильства.

Візит Папа Римського Франциска до Колумбії має відбутися на початку вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-