Колумбійські бойовики запропонували уряду тримісячне припинення вогню

Колумбійські бойовики запропонували уряду тримісячне припинення вогню

Укрінформ
Бойовики із колумбійського угрупування Армія національного звільнення (ELN) запропонували уряду Колумбії тримісячне припинення вогню на час проведення мирних переговорів.

Про це розповів член переговорної групи ELN Бернардо Телец, повідомляє Reuters.

«Ідея полягає у тому, аби запровадити тимчасове припинення вогню на три місяці й вжити заходів для допомоги цивільному населенню», - сказав Телец.

За його словами, запропоноване припинення вогню може з часом перетворитися у повноцінне перемир'я і покласти кінець конфлікту, що триває вже понад півстоліття.

«Це стане початковим двостороннім тимчасовим припиненням вогню, але не завершенням конфлікту – хоча у майбутньому його можна буде розширити для досягнення справжнього перемир'я», - наголосив перемовник.

Reuters нагадує, що ELN налічує близько 2 тис членів і тривалий час вважалося терористичною організацією у США та ЄС. Однак, у лютому адміністрація чинного президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса розпочала офіційні перемовини із бойовиками, метою яких має стати припинення насильства. Черговий раунд переговорів розпочався цього тижня в Еквадорі.

Фото: ELN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-