КНДР обіцяє підготувати план удару по острову Гуам до середини серпня

КНДР обіцяє підготувати план удару по острову Гуам до середини серпня

Укрінформ
КНДР повторила загрозу запустити ракети середньої дальності по району Тихого океану, в якому розташована американська військова база на острові Гуам.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Військові КНДР, як йдеться в заяві, опублікованій Центральним телеграфним агентством Кореї (ЦТАК), розробляють як "попередження" США план пуску чотирьох балістичних ракет середньої дальності "Хвасон-12", які повинні пролетіти над територією японських префектур Симане, Хіросіма, Коті, подолати відстань в 3 тис. 356 км за 1 065 секунд (18 хвилин) і впасти в 30-40 км від американської бази на Гуамі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: КНДР навряд чи піде на збройну агресію - Маккейн

План удару повинен бути готовий в середині серпня, після чого буде представлений Кім Чен Ину, який прийме остаточне рішення.

Нагадаємо: словесна війна між США і КНДР спалахнула з новою силою у вівторок з подачі Трампа, який пообіцяв обрушити на північнокорейців "вогонь і лють" США, якщо дії Пхеньяна будуть загрожувати Америці.

Читайте також: У КНДР назвали загрози Трампа "повною нісенітницею"

Загрози прозвучали на тлі повідомлень про те, що КНДР розробила ядерну боєголовку, яку можна встановити на наявні у Північній Кореї ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-