Трамп: КНДР зустрінуться з люттю, яку світ ще не бачив

Трамп: КНДР зустрінуться з люттю, яку світ ще не бачив

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що нові погрози північної Кореї на адресу Вашингтона зустрінуть «з люттю, яку світ ще не бачив».

Про це пише Washington Post.

«Для Північної Кореї краще більше не погрожувати США. Вони зустрінуться з люттю, яку світ ще не бачив», - заявив Трамп журналістам 8 серпня.

Читайте також: Міноборони Японії вбачає серйозну загрозу в КНДР

Заява президента США з’явилася після того, як Washington Post із посиланням на повідомлення розвідслужб повідомив, що КНДР вдалося випустити ядерні боєголовки, що можуть бути встановлені на розроблені Пхеньяном ракети. За даними розвідки, цей крок став для Північної Кореї черговим етапом на шляху до становлення як повноцінна ядерна держава.

Читайте також: США і Південна Корея вирішили посилити тиск на Пхеньян

Нагадаємо: Радбез ООН 5 серпня одноголосно ухвалив резолюцію щодо посилення санкцій проти Північної Кореї. Вона передбачає заборону на експорт вугілля, чорних металів, свинцю і морепродуктів з Північної Кореї, що на мільярд доларів має скоротити експортні надходження Пхеньяна, які наразі становлять 3 мільярди.

Читайте також: КНДР погрожує "тисячократно" помститися США за нові санкції

Вашингтон домагався посилення санкцій проти КНДР після запуску нею двох міжконтинентальних балістичних ракет у липні.

Читайте також: КНДР відмовилася від переговорів із Сеулом - ЗМІ

Поточні рішення ООН забороняють Північній Кореї розробляти будь-які балістичні ракети та ядерні технології, але країна продовжує реалізовувати свої військові програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-