Міноборони Японії вбачає серйозну загрозу в КНДР

Міноборони Японії вбачає серйозну загрозу в КНДР

Укрінформ
Балістична та ядерна програми Північної Кореї, які швидко прогресують, роблять КНДР все більш небезпечною для Японії та міжнародної спільноти.

Про це йдеться у новій оборонній доктрині Японії, повідомляє Reuters.

«Із минулого року, коли було проведено два ядерних випробування та більше 20 пусків балістичних ракет, виклики безпеці перейшли на новий рівень», - йдеться у 563 сторінковому документі.

Читайте також: Китай обіцяє дотримуватися санкцій проти Північної Кореї

На переконання японських аналітиків, Пхеньян вже може володіти достатньо мініатюрними ядерними боєголовками, аби розміщати їх на ракетах.

«Можна припустити, що ядерна програма Північної Кореї вже значно просунулася. Можливо, КНДР уже змогла зменшити ядерну зброю та здобула ядерні боєголовки», - зазначається у оборонній доктрині.

Читайте також: КНДР погрожує "тисячократно" помститися США за нові санкції

Згідно із документом, навісна траєкторія, за якою були запущені дві останні балістичні ракети КНДР, робить їх складними для перехоплення.

«Продовження Північною Кореєю ракетних випробувань спонукало групу японських депутатів із правлячої партії, на чолі із новопризначеним міністром оборони Ітсунорі Онодера, закликати прем'єр-міністр Сіндзо Абе до набуття зброї, здатної вражати іноземні військові бази», - пише Reuters.

Як раніше повідомляло агентство, США і Південна Корея вирішили посилити тиск на Пхеньян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-