Макрон став “найдорожчим” кандидатом у президенти Франції

Макрон став “найдорожчим” кандидатом у президенти Франції

Укрінформ
Виборча кампанія президента Франції Емманюеля Макрона стала найдорожчою серед інших кандидатів і становила 16,7 млн євро.

Про це повідомляє AFP із посиланням на RFI.

Згідно з даними Комісії з контролю за фінансуванням передвиборчої кампанії, другої за кількості витрачених коштів стала кампанія Бенуа Амона, кандидата в президенти від Соціалістичної партії Франції. Президентські вибори обійшлися лівому кандидату в 15 млн євро.

Кампанія Франсуа Фійона, кандидата від партії «Республіканці», стала третьою. Представник правих на виборах витратив 13,8 млн євро.

Опонент Макрона в другому турі президентських виборів і лідер «Національного фронту» Марін Ле Пен стала четвертою. Вибори 2017 року обійшлися ультра правому кандидату в 12,4 млн євро.

Читайте також: Дружині Макрона відмовилися надати офіційний статус "першої леді" - ЗМІ

Як повідомляється, у Комісії з контролю за фінансуванням передвиборчої кампанії є п'ять місяців, щоб перевірити надані кандидатами фінансові дані.

Раніше повідомлялося, що у Франції 36 відсотків виборців підтримують президента Франції Еммануеля Макрона, що на 7 відсотків менше, ніж у попередньому місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-