Дружині Макрона відмовилися надати офіційний статус

Дружині Макрона відмовилися надати офіційний статус "першої леді" - ЗМІ

Укрінформ
Єлисейський палац відмовився від ідеї введення спеціального статусу "першої леді" та виділення коштів на його обслуговування.

Про це повідомляє Novinite з посиланням на BFMTV.

"Як повідомляють ЗМІ, реакція (на петицію - ред.) проти виплат першій леді з державних коштів змусила Єлисейський палац переглянути свої початкові плани та значно знизити витрати без звернення до парламенту та внесення змін до Конституції", - йдеться у повідомленні.

Таким чином Єлисейський палац відреагував на петицію, що набрала понад 200 тисяч голосів французів. В ній вимагалося відмовитися від виділення бюджетних грошей на утримання дружини президента країни Бріджит Макрон.

Повідомляється, що у Єлисейському палаці запропонували видати так звану "хартію прозорості". У документі буде зазначено кількість оплачуваних помічників першої леді Франції. На сьогодні з нею працюють два секретарі, працівник прес-служби, начальник штабу та охоронці.

Читайте також: WikiLeaks виклав більше 20 тисяч листів, пов’язаних з кампанією Макрона

Очікується, що остаточне рішення Єлисейського палацу буде опубліковано найближчими днями.

Тиждень тому президент Франції Еммануель Макрон подав пропозицію про те, що його дружина Бріджит Макрон буде використовувати офіс і персонал за кошти державного бюджету. Особливий статус та привілеї першої леді коштуватимуть французьким платникам податків понад 450 тис. євро. У відповідь на прохання Макрона в інтернеті була створена петиція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-