Європа протистоятиме будь-яким спробам легітимізації анексії Криму - МЗС ФРН

Європа протистоятиме будь-яким спробам легітимізації анексії Криму - МЗС ФРН

Укрінформ
Європейський Союз сподівається, що Росія повернеться на шлях законності й дотримання міжнародних договорів, а поки готовий протистояти будь-яким спробам узаконити анексію українського Криму.

Про це в понеділок заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення ЄС (від минулої п'ятниці про розширення санкцій у зв'язку зі скандалом навколо Siemens - ред.) говорить набагато більше, ніж будь-які слова, про те, що федеральний уряд і Європейський Союз будуть готові застосовувати санкції щодо будь-яких заходів, які мають на меті закріплення де-факто незаконної анексії Криму», - заявив дипломат.

Шефер нагадав, що ЄС вже в травні 2014 року після «зелених чоловічків», після анексії Криму і так званого “референдуму” ввів швидко дуже жорсткі санкції. Ці заходи, зауважив Шефер, постійно регулюються відповідно до актуальної ситуації. Так сталося минулого тижня, коли ЄС розширив санкції на трьох підприємців і трьох політично відповідальних осіб РФ через «неузгоджені поставки» газових турбін Siemens, які зовсім не призначалися для Криму, але були поставлені на півострів російськими підприємцями - абсолютно очевидно, що за згодою російського міністерства енергетики, російського уряду». Офіційний Берлін повністю згоден із таким рішенням, підкреслив представник зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: В уряді ФРН заявляють, що Росія анексією Криму поставила під сумнів європейський порядок

Дипломат також запевнив, що Захід «на кожному розі» постійно дає зрозуміти російським партнерам, що те, що трапилося з анексією Криму, а також те, що відбувається на сході України за російської підтримки, не відповідає домовленостям з питань миру і безпеки на континенті.

Однак «для того, щоби говорити про Крим, ми не знайшли партнера для переговорів, оскільки, на наш жаль, Росія абсолютно не готова з нами говорити на цю тему», - підкреслив Шефер.

Він зазначив, що Мінські домовленості від 2014-2015 років зовсім не містять слова «Крим», переговори в Нормандському форматі стосуються виключно врегулювання ситуації на сході України. Все, що залишається, - з точки зору Заходу, - це очікувати, що Росія повернеться до дотримання міжнародного права. «І ми очікуємо, що Росія не піде проти основ європейського мирного порядку, Паризької хартії, документів ОБСЄ, Ради Європи та інших», - сказав офіційний представник МЗС ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-