Тіллерсон назвав

Тіллерсон назвав "серйозним інцидентом" втручання Росії у вибори в США

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон сказав міністрові закордонних справ Росії Сергію Лаврову, що втручання Москви в американські президентські вибори в 2016 році викликало "серйозну недовіру" між двома країнами та було "серйозним інцидентом".

Про це Тіллерсон повідомив 7 серпня за лаштунками форуму країн Південно-Східної Азії в столиці Філіппін Манілі, повідомляє Радіо Свобода.

"Тіллерсон попередив Лаврова, що уряд США вирішив відреагувати на рішення Кремля про суттєве скорочення розміру американської дипломатичної місії в Москві. Проте держсекретар також відзначив, що Сполучені Штати все ще хочуть працювати з Москвою і що "недоречно" скорочувати всі зв’язки через одну проблему", - йдеться у повідомленні.

Тіллерсон сказав також, що Москва виявила "певну готовність" шукати шляхи просування в справах щодо України.

Читайте також: КНДР відмовилася від переговорів із Сеулом - ЗМІ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров раніше прокоментував перебіг переговорів із Тіллерсоном. Лавров заявив, що попри напруженість у двосторонніх відносинах та запровадження нових санкцій вважає: США готові продовжувати діалог з Росією щодо складних питань.

2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про нові санкції проти Москви. Це був крок, який, за словами прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, означає повномасштабну торговельну війну проти Москви. Законодавство, схвалене Конгресом, має на меті покарати Росію за військову агресію в Україні та за ймовірне втручання в торішні президентські вибори у США. Конгрес також запровадив санкції щодо Ірану і Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-