Саркозі підозрюють в отриманні хабарів від Катару – ЗМІ

Саркозі підозрюють в отриманні хабарів від Катару – ЗМІ

Укрінформ
Колишній президент Франції Ніколя Саркозі може стати фігурантом справи про хабарництво, пов'язаній з перемогою заявки Катару на проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року.

Про це повідомляє видання The Telegraph

«Французькі слідчі розслідують, чи міг колишній президент Франції отримати кошти від угод, укладених під час подачі заявки (на проведення ЧС. – Ред.) на 2022 рік, включаючи кошти від продажу Катару футбольного клубу Paris Saint-Germain», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, проти Катару проводиться серія міжнародних кримінальних розслідувань щодо проведення Кубку світу в країні в 2022 році. Стверджуються, що перемога була здобута завдяки виплаті великої кількості хабарів для забезпечення підтримки.

Читайте також: Парламент Франції заборонив "кумівство"

Зазначається, що Франція у 2010 році була одним з головних прибічників надання Катару права на проведення ЧС. А колишній глава FIFA стверджував, що Саркозі був центральною постаттю у тому, щоб забезпечити підтримку цього плану Парижем та іншими європейськими державами, представники яких брали участь у голосуванні, пише видання з посиланням на джерело, обізнане щодо ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-