Спікер Канду: Молдова ні перед ким не стоятиме на колінах

Спікер Канду: Молдова ні перед ким не стоятиме на колінах

Укрінформ
Республіка Молдова завжди буде припиняти будь-які дії та заяви, що принижують країну і гідність її громадян, незалежно від кого ці заяви і дії виходять.

Так спікер парламенту Молдови Андріан Канду прокоментував рішення уряду про визнання віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна персоною нон грата, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Республіка Молдова ні перед ким не буде стояти на колінах. У молдаван є почуття власної гідності. Вони зі зброєю в руках воювали за територіальну цілісність держави, ми втратили людські життя і хочемо, щоб до нас ставилися з повагою – так, як ми з повагою ставимося до інших держав. Ми не маємо наміру більше терпіти образи на адресу нашої держави та її громадян», - заявив спікер.

Читайте також: А Додон проти: президент Молдови не згоден з "покаранням" Рогозіна

Глава молдавського парламенту наголосив, що рішення про визнання Рогозіна персоною нон грата «спрямовані не проти Росії та її громадян, а проти конкретної людини, яка дозволила собі занадто багато і перейшла кордон гідної поведінки, яка має бути притаманна чиновникам будь-якої з держав».

Як повідомляв Укрінформ, раніше уряд Молдови прийняло рішення визнати російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна персоною нон грата, заборонивши йому в'їзд в країну і транзит через територію Молдови. Рішення було прийняте після неодноразових образливих висловлювань на адресу громадян та влади Республіки Молдова.

Читайте також: Справа Рогозіна: Посла Молдови викликали в МЗС Росії

На минулому тижні Рогозін виступив з образливими заявами на адресу Республіки Молдова і Румунії після того, як румунські авіаційні служби заборонили політ над територією Румунії літака, на борту якого перебував Рогозін. Віце-прем'єр прямував у Придністровський регіон, де планував брати участь у заходах з нагоди 25-ї річниці миротворчої місії на Дністрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-