Рогозіна визнали в Молдові персоною нон грата

Рогозіна визнали в Молдові персоною нон грата

Укрінформ
Уряд Молдови схвалив ініціативу міністра закордонних справ та європейської інтеграції Андрія Галбура про визнання віце-прем'єра РФ, спецпредставника президента Росії по Придністров'ю Дмитра Рогозіна персоною нон грата.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін неодноразово виступав з образливими заявами на адресу громадян і влади Республіки Молдова, про що свідчать і його останні висловлювання на одному з російських телеканалів. Вважаю це грубим втручанням у внутрішні справи Молдови і пропоную оголосити Рогозіна персоною нон грата у Молдові, заборонивши йому в'їзд до Молдови та транзит територією нашої країни", - заявив Галбур.

Глава зовнішньополітичного відомства особливо підкреслив, що заяви Рогозіна жодним чином не відповідають відносинам, які хотіла б мати Молдова з Російською Федерацією, що ґрунтуються на принципах взаємної поваги.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп підтримав ініціативу Галбура, заявивши, що висловлювання російського віце-прем'єра носять образливий для громадян країни характер. Він також підкреслив, що відносини Молдови з будь-якою державою світу, незалежно від того, маленька вона чи велика, повинні грунтуватися передусім на повазі.

Читайте також: "Ждите ответа, гады": Рогозін видалив твіт про конфлікт із румунською владою

Як відомо, минулого тижня Рогозін виступив з образливими заявами на адресу Республіки Молдова та Румунії після того, як румунські авіаційні служби заборонили політ над територією країни літаку, в якому він знаходився. Російський віце-прем'єр прямував до Придністровського регіону, де планував взяти участь у заходах з нагоди 25-ї річниці миротворчої місії на Дністрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-