Справа Рогозіна: Посла Молдови викликали до МЗС Росії

Справа Рогозіна: Посла Молдови викликали до МЗС Росії

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Молдова викликали до МЗС Росії, де дипломату висловили протест у зв'язку з рішенням уряду про визнання російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна персоною нон грата.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Росії, передає власний кореспондент Укрінформу.

Було підкреслено, що російська сторона впродовж останніх років послідовно працює над розвитком активних відносин з Молдовою.

"Добре відомі вжиті заходи в торговельно-економічній сфері, у сфері міграції, на інших напрямках нашої взаємодії. З цим контрастують безвідповідальні кроки Кишинева, спрямовані на свідомий підрив двосторонніх російсько-молдовських відносин", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рогозіна визнали в Молдові персоною нон грата

Російська сторона обіцяє дати «відповідь», підкреслюючи, що визнання Рогозіна персоною нон грата «може мати серйозний дестабілізуючий вплив на загальну ситуацію в регіоні та в Європі в цілому, особливо в контексті спроб ряду молдавських політиків штучно загострити ситуацію навколо придністровського врегулювання».

Читайте також: А Додон проти: президент Молдови не згоден з “покаранням” Рогозіна

Як повідомляв Укрінформ, раніше уряд Молдови прийняв рішення визнати російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна персоною нон грата, заборонивши йому в'їзд в країну і транзит територією Молдови. Рішення було прийняте після неодноразових образливих висловлювань на адресу громадян та влади Республіки Молдова.

Так минулого тижня Рогозін виступив з образливими заявами на адресу Молдови та Румунії після того, як румунські авіаційні служби заборонили політ над територією Румунії літаку, на борту якого він перебував. Віце-прем'єр прямував у Придністровський регіон, де планував брати участь у заходах з нагоди 25-ї річниці миротворчої місії на Дністрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-