А Додон проти: президент Молдови не згоден з “покаранням” Рогозіна

А Додон проти: президент Молдови не згоден з “покаранням” Рогозіна

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон висловив свою незгоду з рішенням уряду про визнання віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна персоною нон грата.

Відповідний коментар він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

«Оголошення віце-прем'єра Росії персоною нон грата в Молдові - це акт політичної дурості. Це ведмежа послуга для нашої країни і її громадян», - написав Додон.

Президент вважає, що «через дії уряду і парламенту, Молдова ризикує бути втягнутою в безпрецедентний за останні 25 років дипломатичний і геополітичний конфлікт».

В даний час Додон разом з групою активістів Партії соціалістів знаходиться на Святій горі Афон.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Молдови ухвалив рішення визнати російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна персоною нон грата, заборонивши йому в'їзд в країну і транзит через територію Молдови. Рішення було прийнято після неодноразових образливих висловлювань Рогозіна на адресу громадян і влади Республіки Молдова.

Читайте також: Молдавський політолог вважає, що Рогозін отримав по заслузі

На минулому тижні Рогозін виступив з образливими заявами на адресу Республіки Молдова та Румунії після того, як румунські авіаційні служби заборонили політ над територією Румунії літаку, на борту якого перебував Рогозін. Віце-прем'єр прямував до Придністровського регіону, де планував брати участь в заходах з нагоди 25-ї річниці миротворчої місії на Дністрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-