Молдавський політолог вважає, що Рогозін отримав по заслузі

Молдавський політолог вважає, що Рогозін отримав по заслузі

Укрінформ
Директор молдавського Інституту політичного консалтингу та аналізу Анатол Церану вітає рішення влади країни визнати віце-прем'єр-міністра РФ Дмитра Рогозіна персоною нон грата.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Рогозін заслужив оцінку, яку йому дала Республіка Молдова. Думаю, що він отримав гарний урок. Важливо також і те, що Молдова дала зрозуміти Російській Федерації про неприпустимість такої поведінки з боку політика, який займає таку високу посаду", - підкреслив Церану.

Експерт відзначив, що у випадку з Рогозіним Молдова продемонструвала жорсткість і гідність.

Коментуючи можливі наслідки цього кроку для самої Молдови, Церану заявив, що "країна, цілком можливо, понесе деякі збитки від відповідних заходів Росії, але збитки матеріальні завжди можна відшкодувати, на відміну від моральних".

Читайте також: Рогозіна визнали в Молдові персоною нон грата

Як повідомляв Укрінформ, уряд Молдови прийняв рішення визнати російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна персоною нон грата, заборонивши йому в'їзд до країни і транзит  територією Молдови. Рішення було прийняте після неодноразових образливих висловів на адресу громадян і влади Республіки Молдова.

 Минулого тижня Рогозін виступив з образливими заявами на адресу Республіки Молдова і Румунії після того, як румунські авіаційні служби заборонили політ над територією Румунії літаку, в якому він знаходився. Віце-прем'єр прямував до Придністровського регіону, де планував взяти участь у заходах з нагоди 25-ї річниці миротворчої місії на Дністрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-