У Пакистані обрали нового прем'єр-міністра

У Пакистані обрали нового прем'єр-міністра

Укрінформ
Замість відстороненого від влади минулого тижня з-за звинувачень в корупції Наваза Шаріфа прем'єр-міністром Пакистану обраний його соратник Шахід Хакан Аббасі.

Таке рішення ухвалили парламентарі Пакистану, пише Бі-Бі-Сі.

"Аббасі був обраний більшістю голосів членів Національної асамблеї країни - за нього проголосували 221 парламентаря з 342. Шахід Хакан Аббасі - багаторічний соратник колишнього прем'єра Наваза Шаріфа, відстороненого від посади через звинувачення у корупційних злочинах на адресу членів його сім'ї. Він відучився в американському університеті і працював інженером в США і Саудівської Аравії до того, як повернувся в Пакистан та піти у політику", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Пакистані впав будинок, двоє загиблих

Виступаючи після голосування, Аббасі заявив, що "демократичний процес [в країні - ред.] знову запущено".

На думку спостерігачів, правляча партія країни розраховує, що Аббасі буде тимчасово виконуючим обов'язки глави уряду до тих пір, поки до влади не прийде брат колишнього прем'єра Наваза Шаріфа - Шахбаз Шаріф.

Для цього брату колишнього прем'єра, зараз очолює провінцію Пенджаб, потрібно пройти низку процедур, включаючи проміжне голосування в парламенті. Як очікується, увесь процес має зайняти приблизно 45 днів.

Читайте також: Пакистан почав військову операцію біля афганського кордону

Аббасі під час свого виступу заявив, що версія про те, що він обраний тільки для того, щоб забезпечити пост іншому чиновнику, неспроможна.

"Люди кажуть: "Він тут тільки на 45 днів". Я можу пропрацювати тут 45 днів або 45 годин, але я не збираюся просто гріти крісло. Я збираюся працювати, і зробити кілька важливих речей, якщо уряд мене підтримає", - заявив Аббасі після голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-