Пакистан почав військову операцію біля афганського кордону

Пакистан почав військову операцію біля афганського кордону

Укрінформ
Пакистан у неділю заявив про початок нової військової операції проти "Ісламської держави" ("ІДІЛ") поблизу кордону з Афганістаном. 

Про це повідомляє DW

"Піхотна дивізія за підтримки авіації та артилерії веде наступ у напівавтономному регіоні Хайбер на півночі країни", - повідомив генерал-майор Асіф Гафур. 

За його словами, Пакистан звернувся до афганської влади із закликом провести аналогічну операцію зі свого боку кордону, в провінції Нангархар, яка є оплотом для ІД.

Гафур заперечив, що "ІДІЛ" має дієву мережу в Пакистані, однак, зазначив військовий, ісламісти посилюють свої позиції в Афганістані, хоча ІД там все ж не настільки потужна, як на Близькому Сході. 

Ще однією метою операції є зупинка безконтрольного пересування людей через кордон між Нангархаром та Хайбером. Афганістан та Пакистан уже тривалий час обмінюються звинуваченнями у недостатніх зусиллях щодо боротьби з ісламістами у прикордонних регіонах.

Читайте також: У Пакистані від вибуху бомби загинули троє осіб

Двома днями раніше терористи-смертники атакували військовий табір у Хайбері, але атаку було успішно відбито. А у червні на ринку пакистанського міста Парачинара поблизу кордону з Афганістаном прогримів подвійний вибух, від якого загинули десятки мирних жителів. Тоді відповідальність за напад взяло на себе екстремістське сунітське угруповання "Лашкар-е Джангві". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-