Прокуратура Литви перевірить фірми, що могли вести справи з окупованим Кримом

Прокуратура Литви перевірить фірми, що могли вести справи з окупованим Кримом

Укрінформ
Литовське МЗС звернулося до генпрокуратури країни з приводу повідомлень у ЗМІ про можливе порушення деякими литовськими підприємствами режиму санкцій відносно Росії.

Про це йдеться в заяві відомства. 

"Литва послідовно виконує свої зобов'язання згідно з Постановою Ради ЄС №692/2014 від 23 червня 2014 року щодо втілення в життя обмежень, які треба застосовувати щодо імпорту товарів кримського або севастопольського походження до Євросоюзу у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя. На думку МЗС, фізичні і юридичні особи Литви та інших держав ЄС мають беззастережно дотримуватися оголошених ЄС санкцій, а при їх порушеннях особи можуть притягатися до адміністративної або кримінальної відповідальності", - заявляє МЗС Литви.

Читайте також: Росія може використати білоруську АЕС як зброю проти Литви - Грібаускайте

Як стверджує міністерство, питання, чи порушило конкретне підприємство встановлені правовими актами ЄС санкції, вирішують правоохоронні органи і суди, керуючись правовими актами ЄС і Литви.

"Литва твердо підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми дотримуємося жорсткої і принципової позиції з приводу агресії Росії проти України і в питанні про незаконну анексію Криму", - наголошує МЗС.

26 липня литовська ділова газета Verslo zinios писала, що через санкції, які застосовуються до Росії, мають проблеми і кілька литовських компаній, які здійснювали діяльність у Криму. Згадується одна з найбільших у Литві компаній з розвитку нерухомості Hanner, контрольоване Вітаутасом Лаурутісом і паневезькою компанію Pluosto linija зареєстроване в Криму підприємство Pluosto linija, а також контрольована Раймондасом Туменасом компанія BT Invest. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-