Британія проситиме Facebook про допомогу у боротьбі із екстремістами

Британія проситиме Facebook про допомогу у боротьбі із екстремістами

Укрінформ
Великобританія звернеться до керівництва найбільших світових соціальних мереж із проханням про допомогу у протидії радикалізації.

Як повідомляє Reuters, це стане одним із ключових питань, яке міністр внутрішніх справ Великобританії Амбер Руд порушить під час Світового інтернет форуму із протидії тероризму, що проходитиме сьогодні у Сан-Франциско.

«Терористи й екстремісти намагаються використовувати ваші платформи для поширення ненависницьких повідомлень. Цей Форум є ключовим способом зупинки цього. Відповідальність за протидію цій загрозі лежить як на державному, так і приватному секторах. У нас є спільний інтерес: ми хочемо захистити наших громадян й зберегти вільний та відкритий інтернет», - сказала Руд.

Читайте також: У Мей сказали, коли “закриють” вільне пересування між Британією та ЄС

Reuters додає, що участь у Форумі візьмуть представники таких гігантів, як Google, Facebook. Twitter та Microsoft.

«Цей майданчик був створений самими інтернет компаніями для об’єднання зусиль із видалення екстремістського контенту з їх платформ», - пише агентство.

Джерела розповіли Reuters, що у міністра вже запланована зустріч із представниками YouTube.

«Соціальні мережі й інтернет гіганти запевняють, що хочуть допомогти урядам прибрати екстремістські й кримінальні матеріали, але при цьому повинні балансувати між потребами національної безпеки та свободами демократичних суспільств», - йдеться у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-