Президент Польщі повернув до Сейму два спірні закони про судову реформу

Президент Польщі повернув до Сейму два спірні закони про судову реформу

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда направив у Сейм (нижня палата парламенту) на доопрацювання два закони про судову реформу, які спричинили масові протести у країні.

Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на прес-службу глави Польської держави. 

"Президент... відмовився підписати закон від 12 липня 2017 року про внесення змін у закон про Державну раду судочинства, а також деякі інші закони і передав його Сейму на повторний розгляд", - йдеться в повідомленні.

В іншому повідомленні прес-служби уточнюється, що йдеться, в тому числі, і про закон про Верховний суд.

Читайте також: Скандальна судова реформа в Польщі: Єврокомісія відкриває справу

Як зазначається, таким чином Дуда формально підтвердив озвучене кілька днів тому рішення не підписувати ці нормативні акти.

Нагадаємо, у Польщі вже понад два тижні тривають масові акції протесту проти судової реформи, учасники яких вимагають, аби влада повністю відмовилася від "диктаторських" законів, які, на думку протестувальників, порушують демократичні права. 

Президент Польщі Анджей Дуда заявив про накладення вето на два з трьох спірних законів щодо судової реформи, але парламент заявив, що наполягатиме на внесенні змін.

Єврокомісія вирішила дати Польщі місяць на розв'язання проблем, пов'язаних з ухваленням законів у сфері судочинства. В іншому разі Брюссель може запровадити "негайне" застосування щодо Варшави 7 статті Договору ЄС, що не виключає накладення на країну санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-