Білий дім готує санкції проти Китаю – Politico

Білий дім готує санкції проти Китаю – Politico

Укрінформ
Адміністрація президента США вивчає варіанти накладення нових санкцій на Китай через його економічні зв'язки з урядом Північної Кореї та бездіяльність у питанні тиску на режим КНДР з метою припинення ракетно-ядерних провокацій у регіоні.

Про це повідомило в понеділок американське видання Politico із посиланням на два джерела в адміністрації США.

"Провідні радники президента Дональда Трампа збираються на закритих зустрічах для розробки комплексу економічних заходів, призначених для покарання Китаю", - зазначається в публікації.

При цьому уточнюється, що помічники Трампа працювали вихідними та мають намір продовжити обговорення в понеділок. "Причому, остаточне рішення очікується вже цього тижня",- повідомили чиновники.

Серед варіантів американською стороною розглядаються, в тому числі, торговельні обмеження, адресні економічні санкції. Однак, як зауважили джерела, поки що рано говорити, яке рішення прийме президент.

Читайте також: Санкції проти РФ: Берлін застосує до США заходи, якщо постраждають німецькі фірми

Як повідомляв Укрінформ, сам Дональд Трамп напередодні висловив незадоволення тим, що Китай не застосовує важелів впливу на режим Північної Кореї, з яким підтримує економічні відносини.

За словами одного з радників Білого дому, розчарування президента США такою поведінкою Пекіна, висловлені ним публічно, лише посилюють ймовірність введення санкцій проти китайської сторони. Білий дім поки утримується від офіційних коментарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-