Канада обіцяє продовжувати тиснути на КНДР

Канада обіцяє продовжувати тиснути на КНДР

Укрінформ
Канада засудила чергові ракетні випробування Північної Кореї і звинуватила Пхеньян у «зневазі до своїх міжнародних зобов'язань».

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада найрішучішим чином засуджує запуск Північною Кореєю балістичної ракети 28 липня, який став уже її другим випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Цей випадок є ще одним прямим порушенням численних резолюцій ООН, який знову продемонстрував відверту зневагу Північної Кореї до своїх міжнародних зобов'язань та є частиною більш небезпечних зусиль із розширення дестабілізуючого впливу на весь азійсько-тихоокеанський регіон й далі», - сказала Фріланд.

За її словами, ядерна зброя КНДР й балістична програма «є серйозними загрозами міжнародному миру та безпеці». «Продовження провокацій лише надалі ізолюватимуть північнокорейський режим й посилюватиме рішучість міжнародної спільноти протистояти цій загрозі», - зазначила глава МЗС Канади.

Читайте також: Кім Чен Ин заявив про можливість ракет КНДР вдарити по США

Вона додала, що Канада продовжуватиме тиснути на Пхеньян, вимагаючи припинення незаконних дій. «Канада й надалі працюватиме із ключовими міжнародними партнерами, аби примусити Корею до відмови від ядерної зброї й балістичної програми, й повернення до політичних перемовин», - наголосила Фріланд.

Нагадаємо: учора зранку КНДР здійснив нові ракетні стрільби. Пуск відбувся в районі Мупйон-ні, що знаходиться в північно-західній частині КНДР. Ракета пролетіла над сухопутною територією КНДР та над морем близько 1000 км, після чого впала в Японське море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-