Дипломатичний скандал: російське МЗС вручило ноту Теффту

Дипломатичний скандал: російське МЗС вручило ноту Теффту

Укрінформ
Посол США в Росії Джон Теффт глибоко розчарований рішенням Росії про заходи проти Сполучених Щтатів.

Про це заявили в посольстві США в РФ, повідомляє Інтерфакс.

"Ми отримали офіційне повідомлення від російського уряду. Посол США в Росії Джон Теффт висловив глибоке розчарування і категоричне заперечення. Ми передали дане повідомлення до Вашингтон для розгляду", - йдеться у заяві.

Як підтвердило МЗС РФ, у п'ятницю Теффт був викликаний в російське Міністерство закордонних справ, де заступник міністра Сергій Рябков вручив йому сповіщувальні ноти про заходи РФ щодо американських диппредставництв.

Раніше повідомлялося, що Росія зажадала, аби США до 1 вересня скоротили кількість працюючих в РФ дипломатів і технічних працівників. Росія також "припиняє використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на Дорожній вулиці у Москві й дачі в Срібному бору".

Читайте також: Росія забрала у США посольську дачу і вимагає скоротити кількість дипломатів

У кінці 2016 року влада США вислали з країни 35 російських дипломатів і закрила дві російські посольські дачі. Це було зроблено у відповідь на втручання Росії в хід виборів президента США.

Відразу після цього МЗС запропонувало президентові Володимиру Путіну у відповідь вислати з Росії 35 американських дипломатів і позбавити США посольської дачі і складів у Москві, проте Путін відмовився це зробити. Він пояснив, що Росія буде надалі будувати відносини з адміністрацією Дональда Трампа, а не Барака Обами, при якому були запроваджені санкції.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-