Росія забрала у США посольську дачу і вимагає скоротити кількість дипломатів

Росія забрала у США посольську дачу і вимагає скоротити кількість дипломатів

Укрінформ
Росія вимагає, аби США до 1 вересня скоротили кількість працюючих в РФ дипломатів і технічних працівників. Росія також «припиняє використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору».

Про це заявляє МЗС Росії.

«Пропонуємо американській стороні до 1 вересня ц. р. привести кількість дипломатичних і технічних співробітників, що працюють в посольстві США в Москві, в генеральних консульствах у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, до точної відповідності з кількістю російських дипломатів і співробітників технічного персоналу, які знаходяться в США. Російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору», - йдеться в заяві.

Кількість працюючих в РФ дипломатів і технічних співробітників США рекомендується скоротити до 455 осіб — стільки росіян, як стверджує МЗС РФ, працюють у дипломатичних установах на території США.

Читайте також: Росія може вислати 35 американських дипломатів у відповідь на санкції - Ъ

У МЗС РФ пов'язали рішення з новим законом про санкції проти Росії, ухвалення якого у Конгресі США «ще раз підтверджує крайню агресивність Сполучених Штатів у міжнародних справах».

Закон, як йдеться в повідомленні, націлений на «обмеження взаємодії зарубіжних партнерів з Росією» і створення «недобросовісних конкурентних переваг для США в глобальній економіці».

В кінці 2016 року влада США вислала з країни 35 російських дипломатів і закрила дві російські посольські дачі. Це було зроблено у відповідь на передбачуване втручання Росії у вибори президента США.

Відразу після цього МЗС запропонувало президенту Володимиру Путіну у відповідь вислати з Росії 35 американських дипломатів і позбавити США посольської дачі і складів в Москві, проте Путін відмовився це зробити. Він пояснив, що Росія надалі будуватиме відносини з адміністрацією Дональда Трампа, а не Барака Обами, за якого були введені санкції.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-