Трамп може ветувати закон із санкціями проти РФ, щоб запропонувати жорсткіші

Трамп може ветувати закон із санкціями проти РФ, щоб запропонувати жорсткіші

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп розглядає можливість застосувати право вето на законопроект, що містить санкції проти Росії та обмеження його повноважень щодо їх скасування, для того, щоб запропонувати Конгресу більш жорстке покарання для РФ.

Це зазначив у телефонному інтерв'ю телеканалу CNN, що вийшло в четвер, директор офісу з питань комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі.

"Він (президент США – ред.) може затвердити санкції саме в тому вигляді, як вони є, або ж він може накласти вето на ці санкції та обговорити навіть більш жорстку угоду проти росіян", - зазначив високопоставлений представник адміністрації.

Таким чином, він прокоментував можливі перспективи затвердження президентом законопроекту щодо запровадження санкцій проти Ірану, Росії та Північної Кореї, прийнятому у вівторок Палатою представників, і який зараз проходить процедуру затвердження в Сенаті.

Читайте також: Німецький бізнес стурбований "санкційним" законопроектом США

Законодавці в обох палатах американського Конгресу продемонстрували майже одностайну підтримку щодо більшого покарання Росії та обмеження влади президента в питанні його послаблення. Так, у Сенаті ще в червні підтримка цієї ідеї сягнула 98 зі 100 мандатів, у Палаті представників – 419 проти трьох. Цієї кількості більше ніж достатньо для того, щоб подолати можливе вето президента США.

Якщо ж глава Білого дому застосує право вето, закон може бути переглянутий лише після літніх канікул Конгресу, які завершуються на початку вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-