Британія і ЄС можуть відкласти торгові переговори - The Guardian

Британія і ЄС можуть відкласти торгові переговори - The Guardian

Укрінформ
Головний переговорник ЄС щодо Brexit Мішель Барньєр повідомив послам країн, що переговори щодо майбутньої торгової угоди між ЄС та Британію можуть не розпочатися цієї осені, як раніше очікувалось, через відсутність чіткої позиції британської сторони.

Про це повідомляє газета The Guardian з посиланням на власні джерела.

"Він не сказав про якусь конкретну сферу, більше загалом, але він сказав, що Велика Британія не представляє чітких паперів щодо позиції і що шанси щодо досягнення суттєвого прогресу до жовтня невеликі", - цитує видання слова свого джерела в ЄС.

За даними видання, Барньєр заявив послам ЄС, що Британія в ході переговорів минулого тижня не представила чіткої позиції.

Читайте також: Свобода пересування після Brexit: у Британії розробляють нову систему

Як зазначається, рада ЄС до кінця жовтня має визначитися, чи було досягнуто суттєвого прогресу в питаннях прав громадян після виходу Британії з ЄС, виплат, яких очікує від Британії ЄС, та питання кордону з Ірландією, щоб далі розширити порядок денний переговорів, додавши питання майбутніх відносин.

Водночас, як пише видання, прес-секретар британського Департаменту з питань виходу з ЄС заявила, що британська сторона переконана у прогресі і в тому, що переговори можуть перейти до наступної стадії після літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-