Трамп підпише законопроект про нові санкції щодо Росії - AP

Трамп підпише законопроект про нові санкції щодо Росії - AP

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп, швидше за все, підпише новий жорсткий законопроект щодо санкцій проти Росії, Ірану та Північної Кореї.

Про це повідомляє AP з посиланням на двох чиновників та двох радників в адміністрації американського президента, знайомих із ситуацією. 

"За словами двох чиновників з адміністрації президента США, Трамп, швидше за все, підпише законопроект, незважаючи на тривалі суперечки щодо "мови та бюрократії". Стикнувшись із майже одностайною двопартійною підтримкою законопроекту як у Палаті представників, так і в Сенаті, президент вважає, що "його руки зв'язані", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Конгрес США досяг згоди про остаточне затвердження нових санкцій проти РФ

Чиновники також додали, що Трамп неохоче приступив до законопроекту навіть після його перегляду минулого тижня з метою внесення деяких змін, в тому числі, щоб санкції не завдали шкоди американським та європейським компаніям.

Зазначається, що Трамп особисто висловив розчарування у зв'язку з обмеженнями його повноважень Конгресом, заявивши, що це ускладнить зусилля з координації із союзниками, особливо у Європі, які застосовують інший підхід до санкцій.

Раніше законодавці в Конгресі США досягли принципової домовленості щодо остаточного затвердження Сенатом законопроекту, який посилить санкції проти Росії та обмежить повноваження президента скасовувати їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-